جای تعجبی نیست که امروزه وردپرس محبوبترین سیستم مدیریت محتوا است، چون مردم به دنبال راهی برای پست کردن اخبارشون به روشی مفید و بدون حواسپرتی هستند.
به همین ترتیب شرکت Automattic یک اپلیکیشن مخصوص دسکتاپ وردپرس رو برای این منظور ایجاد کرد. امروز ما میخواهیم راهنمایی آسون درمورد نحوه استفاده از این برنامه برای وبلاگهای self-hosted رو آموزش بدیم.
اولین کاری که باید انجام بدین اینه که پلاگین JetPack رو در وبسایت وردپرستون نصب کنین. این کار رو میتونین در بخش ‘Plugins’ -> ‘Add new’ در داشبورد انجام بدین – فقط باید با استفاده از کادر جستوجو در بالا سمت راست اون رو جستوجو کنین. بعد روی Install کلیک کنین و در نهایت پلاگین رو فعال کنین. اگر سایت شما مبتنی بر وردپرس هست، این رو از قبل راهاندازی کردین.
در مرحله بعد، سیستم از شما میخواد که JetPack رو به حسابتون در WordPress.com متصل کنین. اگر هنوز حسابی ندارین، میتونین با استفاده از گزینه Sign Up حساب ایحاد کنین (نوع پرداخت مدنظرتون رو انتخاب کنین، یا صفحه رو به پایین اسکرول کنین تا دکمه Start with free رو ببینین، با این گزینه میتونین حساب رایگان ایجاد کنین).
حالا برای استفاده از برنامه دسکتاپ وردپرس کاملا آماده هستین. برنامه رو از https://apps.wordpress.com/desktop/ دانلود و روی دسکتاپ نصب و راهاندازیش کنین. بعد از باز شدن، با نام کاربری و رمز عبورتون وارد حساب WordPress.com بشین.
حالا میتونین داشبورد WordPress.com رو روی کامپیوترتون مشاهده کنین – تمام تنظیمات موردنیاز در نوار سمت چپ کناری جمع شده، در حالیکه در سمت راست صفحه، پستهای شما و گزینهای برای نوشتن بیشتر رو نشون میده.
در حین نوشتن پست، پنل سمت راست به شما این امکان رو میده که وضعیت پست، زمانبندی پست، دستهبندیها و و تگها، تصویر شاخص و غیره رو تعریف کنین.
علاوه بر این، بجز نوشتن پستها، میتونین پوستهها و پلاگینهای سفارشی رو مستقیما از خود برنامه، نصب یا حذف کنین، نظرات رو مدیریت کنین، کاربران جدید ایجاد کنین و موارد دیگر. این برنامه یک ابزار عالی برای وبلاگ نویسان آنلاینه، زیرا حتی دارای بخشی اشتراک گذاریه که میتونین اون رو برای اشتراک گذاری خودکار پستهای جدید در شبکههای اجتماعی، پیکر بندی کنین.
تنها چیزی که باید در نظر داشته باشین اینه که برنامه فقط راهی برای مدیریت وبسایت live شماست، بنابراین نیاز به اتصال فوری به سایت داره – یعنی نمیتونه پستهای شما رو در کامپیوتر ذخیره کنه، و برای انتشار پستها روی وبلاگ نیاز به اتصال به اینترنت داره.
در واقع همش همینه. امیدواریم این راهنمای گام به گام برای شما مفید بوده باشه. میتونین بقیه پستهای ما رو هم ببینین تا با ترفندهای بیشتری درمورد نحوه مدیریت وبسایت وردپرستون آشنا بشین.