سیستم مدیریت محتوای جوملا یک نرم افزار تحت وب رایگان و متن باز برای راه اندازی انواع سایت های داینامیک می باشد. توسط این هسته که (تا این لحظه) حاصل ۱۰ سال تلاش شبانه روزی متخصصین و فعلان حوزه Open Source در سراسر جهان را می بینید؛ دارای آرشیو بیش از ۷۰۰۰ افزونه مختلف و متنوع با موضوعات جامع و بصورت رسمی در سایت رسمی جوملای جهانی می باشد. در این سیستم که براساس استاندارد MVC بنا شده است شما براحتی میتوانید هرآن چیزی که مدنظر شماست که میتواند اعم از کامپوننت، افزونه و ماژول های مختلف و متنوع را از طریق سیستم نصب کننده در سایت خود وارد و نصب کنید. همانطور که بیان شد آرشیو جهانی جوملا بسیاری از ساختارها و عملکردهای موردنیاز طراحان و مدیران وب سایت ها را بصورت یک دایرکتوری جامع جمع آوری و طبقه بندی نموده است که هر فرد میتواند متناسب با نیاز کاری خود از امکان موجود در این دایرکتوری بهره بگیرد.
حال برای شروع فرآیند نصب قالب بروی جوملا میبایست که قالب موردنظرمان را از بین هزاران سورسی که موجود هستند دریافت و آماده نصب شویم.
مجموعه وب سایت افزونه ها دات کام آرشیو کامل و بزرگی از انواع افزونه های گالری تصاویر، فروشگاه ساز و تجارت الکترونیکی ، رزرو اینترنتی بلیت کنسرت و همایش، نمایش اخبار و مطالب، سئو و بهینه سازی سایت ، آگهی و تبلیغات ، نوبت دهی پزشکان و خدمات ، مدیریت املاک و مستغلات و حتی طیف وسیعی از افزونه های رایگان و فارسی برای استفاده فعالان و طراحان وب ایران آماده و تهیه کرده است که روز به روز این آرشیو بروزرسانی و سورس های تجاری و ناب برای استفاده همگان منتشر و در آن قرار داده میشود.
پس از اینکه افزونه مورد نظر خود را انتخاب کردیم. این فایل عمدتاً با فرمت zip توسط سازنده منتشر می شود. حال بطور مثال ما میخواهیم یک افزونه به نام ja_elycionv1.0.0.zip را انتخاب و نصب آن را کنیم.
برای اینکار از طریق مدیریت جوملا » افزونه ها » نصب میرویم و مطابق تصاویر زیر از تب Upload Package File (اگر زبان سایت فارسی است با عبارت نصب فایل نصبی) فایل نصبی افزونه خود را انتخاب و بروی دکمه Upload / Install کلیک میکنیم. تا پایان فرآیند نصب و نمایش پیام موفقیت آمیز بودن نصب افزونه؛ از بستن یا رفرش کردن صفحه خودداری میکنیم. تا فرآیند بطور کامل انجام شود.
همچنین این قابلیت برای ما وجود دارد که بخواهیم افزونه مورد نظر خود را از سایر روشهای نصب در جوملا نصب کنیم. برای اینکار اگر بخواهید فایل خود را از طریق لینک مستقیم بروی جوملای خود نصب کنیم. مطابق تصویر زیر بروی تب Install from URL کلیک و در کادر مربوطه آدرس دریافت افزونه مورد نظر را وارد و بروی دکمه Install یا نصب کلیک میکنیم. در این جا هم مشابه مرحله قبل از بستن یا رفرش صفحه خودداری میکنیم تا لود صفحه بطور کامل پایان یابد و با پیام موفقیت آمیز بودن عملیات نصب مواجه شویم.
و بالاخره روش آخر استفاده از پوشه موقت tmp هست. در این روش فایل نصبی خود را از مسیر public_html » tmp آپلود و اکسترکت میکنیم. سپس مسیر فایل مورد نظر را از طریق فیلد مشخص شده در تصویر زیر وارد میکنیم.
[quote]روش استفاده از پوشه tmp برای نصب افزونه های پرحجم جوملایی بسیار کاربردی تر است و همین گزینه برای نصب این نوع الحاقات پیشنهاد میشود.[/quote]
مطابق تصویر بالا به تب Install from Directory رفته و اقدام به نصب سورس موردنظر با کلیک بروی دکمه Install میکنیم.
بعد از نصب و برای فعالسازی یا استفاده از افزونه و با توجه به اینکه افزونه ی ما ازکدامیک از انواع کامپوننت، ماژول ، پلاگینها بوده است مسیر دسترسی به آن متفاوت می باشد.
افزونه ای که نصب کرده ایم:
- اگر یک کامپوننت باشد: از طریق مدیریت جوملا » کامپوننت ها » نام کامپوننت مورد نظر در دسترس خواهد بود.
- اگر یک ماژول باشد: از طریق مدیریت جوملا » افزونه ها » » مدیریت ماژول ها » نام ماژول مورد نظر در فهرست ماژولها قابل مشاهده خواهد بود.
- اگر یک پلاگین باشد: از طریق مدیریت جوملا » افزونه ها » » مدیریت پلاگین ها » نام پلاگین مورد نظر در فهرست پلاگین ها قابل مشاهده خواهد بود.
بسیار عالی، آموزش ما برای این مبحث پایان رسید.
خوشحال خواهیم شد که سوالات خود را در ادامه نظرات این پست ارسال فرمایید.